Halvtid…


H A L V T I D …

Tiden rinner iväg. Som turistpastorer i Fuengirola når vi efter denna säsong halvtid i vår tjänst. Det har varit en mycket intressant tid. Om vi ska gradera upplevelserna så blir det MÄNNISKORNA – MÖTENA – MUSIKEN – MILJÖN.

MÄNNISKORNA har utvecklat vårt nätverk. Vi möter dem från olika länder och sammanhang med varierande behov och längtan. Även om uppdraget främst gäller skandinaver så vill vi vara gränslösa i gemenskapen. I Turistkyrkan möts varje söndag holländare, engelsmän och finländare. Vid ett par tillfällen har vi alla delat gemenskap i bön o sång. Att blanda sig med spanska invånare och turister i traditioner o högtider är också mycket spännande och lärorikt.

  • VI TÄNKER som vår Herre – det gäller människorna! 👬❤️

MÖTENA hålls hela tiden. Oftast i Turistkyrkan men också på Marknadsplatsen, på vandring och på Paseon. Under vårt 45-årsjubileum i oktober 2022 möttes över 100 personer till firande och fest. Vid andra tillfällen kan några få mötas till samtal och bön. Efter pandemin märker vi hur många återvänder till Solkusten – andra har tyvärr inte längre möjlighet.

  • VI UPPSKATTAR variationen av möten – antalet människor är av underordnad betydelse! 🙏

MUSIKEN är viktig i Turistkyrkan. Det sjungs i varje offentlig samling – alltifrån bönesamling till marknad och gudstjänst. En höjdpunkt är söndagskvällarnas Hela Kyrkan Sjunger då alla kan få sin önskesång sjungen. Alla hjälps åt tillsammans med vår musikansvariga Ulla Mester. Allt blandas – unga och äldre, nya och gamla sånger, olika instrument.

  • VI VÄRNAR om blandningen av sång och musik – mångfalden berikar samhörighet! 🎼🎹🎺

MILJÖN på den spanska sydkusten är i det närmaste oslagbar. Klimatet är mycket behagligt även om vintermånaderna blir något kallare inomhus än utomhus. Då gäller tofflor, extrafilt och någon värmekälla. Vi njuter av utsikten över Medelhavsstranden och hittar numera i Fuengirolas gränder. Kuststräckorna utanför staden erbjuder tillsammans med bergsområdena bedårande skönhet och svindlande utsikter. Sydkusten behöver vatten för växtlighetens och djurlivets bästa. Bofasta och turister ber både om regn och sol. De afrikanska sandstormarna slapp vi denna vår. För oss vinterbadare är livet på solkusten lite enklare än hemma i Norden.

  • VI NJUTER av Guds skapelse – i keps, sandaler och prästkrage! ☀️🌴

———

Ett par saker inför hösten…

  • upptakt söndag 17 september • Alphakurs i oktober

  • möteskampanj 26-29 oktober med bl a Øistein Molteberg, Rakkestad

Jag lyfter mina ögon upp till bergen:  varifrån skall min hjälp komma?  Min hjälp kommer från HERREN,  som har gjort himmel och jord. Ps 121:1-2

Varma hälsningar och en skön sommar!

Fuengirola i april 2023

Gunbritt o Christer Tornberg 🙋‍♀️🙋‍♂