Karantän

Spansk karantän

I Spanien är karantänen strikt och alla är inlåsta och får bara gå ut och göra de mest nödvändiga saker som att handla mat och gå till apoteket . Klockan 8 på kvällen går alla ut på sina balkonger och applåderar åt sjukvården och sedan sjunger och spelar man musik.

Lasse Jörneman som vanligen spelar trumpet i Turistkyrkan har vid flera tillfällen blåst i trumpeten från sin balkong. Här spelar han ”O store Gud” till allas uppskattning. Detta har till och med uppmärksammats i Svenska Magasinet i en artikel som handlar om hjälpsamma volontärer. ”Ett par som reste till Sverige för två veckor uppskattades av sina grannar.
– Paret bodde nära hotell Pyr och mannen spelade trumpet efter klockan 20 varje kväll. Det blev mycket applåder varje kväll.

Det finns en inspelning av detta. Tyvärr är bildkvaliteten inte den bästa och bild och ljud kansk inte fungerar i alla mobiler. Klicka här och öppna med lämplig videodecoder

==============

Svensk karantän

Göran och Christine var pastorspar i Turistkyrkan för några år sedan. Här visar vi en gudstjänst utan åhörare i Torsås kyrka, men som sänds på webben.

Torsås Missionskyrka