Julbrev 2016

Julbrev från pastorsparet i Turistkyrkan, Fuengirola, adventstid 2016

bling

Sedan förra julbrevet har det hänt en hel del i vår församling som vi bara kan tacka Gud för.
Vi har välkomnat ungefär 20 nya medlemmar bara i år. Det vi kallar ”Öppen kyrka” har ökat i omfattning. Varje dag som vi inte har annan verksamhet på förmiddagarna sätter vi ut vår fina ”gatuskylt” utanför vår kyrka och ett bord, parasollen, några stolar och bjuder på fika. Vi får många samtal med nordbor som går förbi. En del bara tittar in i lokalen, får ett programblad och ”Välkommen tillbaka”. Andra går in och tänder ett ljus i vår enkla ljusbärare och har egen andakt till stilla CD-musik. Några ber om förbön – så får vi be tillsammans. Ja, människor är olika – men behovet finns. Marknadssången är ett stort och ökande glädjeämne. Vilken glädje att få sjunga dessa välkända läsarsånger.
Alpha-kurs under hösten i Svenska kyrkans lokaler. Fortsätter till våren i vår kyrka.

Vi aktualiserar och informerar kontinuerligt vad som händer i vår verksamhet genom både facebook och vår hemsida. Bra redskap som rätt använda ger återkoppling till många församlingsmedlemmar och ännu fler icke medlemmar. Vi visar att vi finns – hela tiden – för alla människor. Och att Jesus är svaret för vår värld idag.

Som den ser ut!! Krigen eskalerar, IS – mördandet fortsätter. Flykten från Syrien och Irak bara fortsätter. I våra hemländer – i alla fall i Sverige – gör man allt för att slippa ta emot människor i nöd. Gränskontroller, återsändande av ensamkomna barn, hindrande av familjer att återförenas – ja listan kan göras lång. Vad skall ske med våra folk?

Vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta – det har ni gjort mot mig”, säger Jesus – det bibelordet har jag stavat på och läst många gånger i våra gudstjänster. Vi får inte hoppa över detta, mina kära vänner i Skandinavien.

Vårt samarbete med spanska församlingen Palabras de Poder med Johannes Jonsson i spetsen fortsätter. Vi stöttar dem och ber att de skall få behålla sina fina lokaler – i skrivande stund är det förhandlingar med banken som gäller. Stöd dem på det sätt du kan – inte minst i förbön.
Även en församling i Marbella som leds av missionärerna Bakke har vår omsorg.

Julen är den tid då vi påminns om att Gud har blivit människa och föds in i vår värld. Jesus som kommer till oss i det nyfödda barnet, är samme Jesus som frälser oss från synd genom att han dog på korset för dig och mig. Jul och påsk hör samman på ett förunderligt sätt.

Jesus vill nu än en gång påminna oss om detta faktum:

Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”Och ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit ljuset.” Joh.8:12

Men vi behöver ljus även för vår fysiska kropp. Det påverkar oss positivt – därför känns det som ett extra plus att få vara här på Costa del Sol nu när november och december-mörkret omsluter Norden. Det är nu tredje och sista året vi är pastor och musikledare i Turistkyrkan – den 30 april är sista söndagen som vi är i tjänst. Men vi trivs fortfarande fantastiskt bra och vi har fått så oerhört många nya och fina vänner här nere och planerar att återkomma som ”vanliga medlemmar” även till nästa höst. Och kanske få förmånen att hjälpa till med ”Öppen kyrka” – som vi upplevt är så viktigt för att nå ut med budkapet om vår Frälsare.

Tills sist önskar vi er alla en underbart välsignad God Jul och ett Gott Nytt År i kyrkor och kapell och i era hem. Och nu ser vi fram mot att åter få mötas här nere i Spanien.

Göran och Christine Anderssonpaspar

Pastorn och musikledaren.