Jul och Nyårshälsning från Turistkyrkan i Fuengirola!

Kära medlemmar och vänner i den Skandinaviska Turistkyrkan i Fuengirola! Börjar med att citera en mycket välkänd sång. ”Gå bönernas bro den bär”

Därav bilden här ovan. Ännu en gång kan vi konstatera att en ny Jul och Nyårshelg närmar sig med stora steg. Vi lever i en tid då så mycket tränger sig på i våra, både egna och de liv som vi tillsammans lever.

Hur var det när Jesus föddes, det var en tid av 400 år då det inte fanns någon profet som gav sig tillkänna. En oerhört mörk tid! Vi som lever nu kan ju ana hur mörkt det var. Det kommer också att vara en mörk tid innan Jesus gör sin entre ́ på nytt i vår tid. Detta hopp får aldrig lämna oss. Om du/ni tar till er bilden här ovan ännu en gång, så är vi på en resa, ibland över mörka vatten, ibland är det lite lugnare vatten. Låt oss alltid ha blicken fäst på ljuset där borta i horisonten. Alltså på Jesus själv. Gå bönernas bro den bär!!!

En liten tillbaka blick från hösten.
Det var ju lite spännande när vi tog beslutet att bygga om både kök och toaletter. Hur skulle resultatet bli? När vi nu ser det färdigt kan vi konstatera att det blev ju riktigt bra, vi hoppas att detta ska bli till en stor välsignelse i arbetet inför framtiden. Det kommer nya generationer som tar arbetet framåt. Så har det ju varit under församlingens 40 år.
Höstens stora jubileums tid var ju något alldeles extra. Uppstarten i september med att få allt i ordning efter ombyggnaden tog ju sin tid.

Kg Larssons uppskattade besök under första halvan av oktober, gav ju bara mersmak av att få ta del av det profetiska läget om allt som händer därborta i mellanöstern. Framför allt vad som pågår i Israel. Vi välsignar det land som Herren gett till sitt folk. Den som välsignar Israel blir själv välsignad….Vem vill vara utan den välsignelsen?

Jubileumsfesten på hotell Florida minns vi med Glädje. 137 personer närvarande.
I slutet av oktober och början av november fick vi till livs en fantastisk undervisning av Owe Lindeskär. Han tog oss in i ordet och undervisade om hur den korsmärkta församlingen går sin tid till mötes. Dessa möten kommer att sitta kvar länge i vårt inre.

I skrivande stund har vi redan passerat 3.e Advent. Mycket har hänt denna höst. Vi känner en stor tacksamhet över allt vad vi som församling fått uppleva. Tack alla ni som gett oss goda ord på vägen, och den tacksamhet ni visat över vad ni själva fått uppleva under denna spännande höst. All ära ger vi tillbaka till Herren själv. Utan den Helige Andes närvaro blir atmosfären ganska torr.

Nu blickar vi framåt mot ett nytt spännande år 2018. Det ska bli mycket härligt att få hälsa vårt nya pastorspar välkomna under januari månad. Vi har längtat länge nu på att allt ska falla på plats. Vi säger redan nu välkommen till Lisbente och Arnfinn Clemensen. Den 21:a januari predikar Arnfinn. Välkommen till denna högtid.

Detta var bara några korta tillbakablickar från höstens arbete. Vi vill från församlingsledningen sända er de bästa jul och nyårshälsningar vi kan uppbringa! Till sist: Från Levande Bibeln sänder vi er alla Psalm 34:9-10.
”Pröva Herren, och upplev själv hur god han är! Se hur han slösar sin barmhärtighet på alla dem som litar på honom! Frukta Herren, alla ni som tillhör honom, för alla som gör det har allt de behöver”

En riktigt God Jul Och ett Gott Nytt År hälsar vi er alla

Johnny Åbom